Het is weinigen gegeven om een landelijke villa succesvol te verzoenen met een hedendaagse, moderne look.

In deze tuin met poolhouse werden eenvoudige vormen gecombineerd met natuurlijke materialen als hout en natuursteen. Dat alles werd overgoten met een sausje van off-whites: wit-tinten die refereren naar katoen, leem, zand en – waarom niet – champagne. De landelijke omgeving en het bijbehorend vergezicht krijgen in dit project de aandacht die ze verdienen.

Geen felle kleuren dus in de tuin, geen schreeuwerige vormen of opvallende combinaties. Zowel de tuin als het poolhouse hebben alle baat bij een rustgevend palet van hout, steen en linnen. De retro-strepen in de sierkussens leggen een mooie link met de zwarte luiken aan de ramen, maar ook met het interieur van deze villa, waar witte muren en zwart staal symbool staan voor de geslaagde modernisatie van het pand.

Textuur zorgt voor extra leven in een interieur, in dit geval in de gedaante van een plantenpot met ietwat grilligevorm en een handgeknoopte pouf. Heerlijk achteroverliggen of met vrienden genieten van het aperitief, deze zithoek naast het zwembad laat zich gemakkelijk omtoveren tot verschillende functies. Het contrast werd ook doorgetrokken naar de kleinste details van deze realisatie, met donkere biesjes rondom de kussens in de eetstoelen.
Op elke plek van deze tuin staat genieten centraal. Een gezellige zithoek op het terras, een sofa naast het zwembad en uiterst comfortabele stoelen bij de eettafel in het poolhouse. Maar genieten kan ook in alle eenzaamheid, met een goed boek bijvoorbeeld. De rieten loungestoel met kei-tafeltje vormen een duidelijk rustpunt in het poolhouse, een bezinningsplek waar kunst en design op een bijna magische manier samenkomen.

Terug naar overzicht