HH

Daar waar andere meubelcollecties stoppen, daar begint het verhaal van de HH Collectie. Tafels die de standaardgroottes overstijgen, monumentale banken en salontafels in het mooiste hout. Guy Vermeirsch van ’t Huis van Oordeghem  kroop aan de designtafel en zette zijn jarenlange ervaring om naar een eigen, hoogkwalitatieve collectie artistieke objecten.

De H02 tafel is een ode aan de wilde natuur, met afrormosiabomen die op gewenste dikte ingezaagd worden, perfect gedroogd worden en in eigen atelier afgewerkt worden tot tafels en banken. Het fijne onderstel is bijna onzichtbaar en laat het blad zweven. Het spinthout werd bewust behouden en loopt als een ader door het midden van de lange tafel, wat zorgt voor een overtuigend ‘boomgevoel’. De H02 tafel is binnen ’t Huis van Oordeghem uitgegroeid tot een klassieker, en prijkt al in realisaties van Mauritius tot Dubaï.

 

In goed gezelschap

Een mooie opvolger is de Autel Collectie: een tafel en banken in perfecte verhoudingen. Een sculpturaal meubel, uitgepuurd en sterk.

De opvolger Autel V toont dan weer een meer afgerond en ietwat vrouwelijker karakter. Alleen grote partijen Afrormosia worden hier geselecteerd voor de productie in het atelier: zo komen linker- en rechterkant steevast uit dezelfde boomplaat.  Dat is niet alleen mooier en rustiger, maar zorgt er ook voor dat ieder stuk uniek is.

De HH Collectie van Guy Vermeirsch werd recent aangevuld met de prachtige Aimée-lijn: banken, salontafels gecombineerd met travertin of de mooiste marmers.
Binnen de HH Collectie worden geen compromissen gemaakt qua materialen, qua vormen en afmetingen. Kwaliteit is key, zoals het ’t Huis van Oordeghem betaamt.

Gerelateerde projecten