Gezelligheid troef

Elke hoek in deze prachtige tuin aan de Belgische kust nodigt uit om mensen samen te brengen. Van de gezellige sofa onder de patio tot de designstoelen van Baxter: Iedereen vindt hier wel een manier om te ontspannen, terwijl de kinderen in alle veiligheid kunnen spelen.

Het groene karakter van de ruime tuin wordt extra benadrukt door de unieke eettafel van Paola Lenti. Elke tegel in lavasteen is immers anders en schittert als een juweel in de zon. Doorheen het saliegroene keramiek komt ook de caramelkleur naar boven die de verschillende zithoeken in kleur met mekaar verenigt.
De stoffering van de stoeltjes werd door La Patronne vakkundig afgestemd op de look & feel van de eettafel. Kussentjes in een zacht saliegroen dus, afgebiesd in een groene accent-tint.

Hoewel het geheel van de tuin refereert naar aardse tinten en natuurlijke materialen, wilde ’t Huis van Oordeghem ook de pit en het jonge karakter van de bewoners in het ontwerp naar boven laten komen. Het resultaat zijn oranjetinten die letterlijk de zon doen schijnen. Ook in de details rondom het zwembad komen de saliegroene accenten opnieuw terug.

De S-vormige sofa verdeelt het terras op een subtiele manier in twee verschillende sferen. Aan de ene kant is er een meer formele low dining setting om te aperitieven, aan de andere kant is er de ruimte om neer te vlijen in het salon.
Een onderscheid dat alle opties openhoudt en mensen alle vrijheid geeft om tussen die sferen vrij te gaan bewegen. Om die beweging te stimuleren werden bewust geen scherpe hoeken en kanten gecreëerd maar staat alles in functie van een organische flow.

Terug naar overzicht