Villa Vuurvogel

Bonheiden
Terug naar overzicht

Merken

De toekomst van het verleden
Oud en nieuw vullen elkaar naadloos aan in de voormalige woonst ‘Vuurvogel’ van architect Leo Beeck.

Visionair. Dat was architect wijlen Leo Beeck zonder twijfel. Binnen en buiten laten versmelten tot één geheel is een fenomeen dat vandaag als bijzonder hedendaags wordt ervaren, maar Beeck deed het al in 1959. Toen bouwde hij zijn eigen woning ‘Vuurvogel’ ten midden van de ongerepte natuur in Bonheiden.

Om optimaal van de prachtige natuurlijke tuin te kunnen genieten installeerde de architect bijvoorbeeld een groot raam dat via een katrollensysteem in de vloer kan verdwijnen. Visionair dus, dat mag duidelijk zijn.

Voor de inrichting van de verschillende terrassen was het heel belangrijk om die binnen-buiten dynamiek te respecteren en tegelijk niet te bruusk te breken met de architectuur van weleer. Een harmonie van losse elementen in natuurlijke materialen zorgt voor die logische invulling. De oude rieten stoel sluit bijvoorbeeld perfect aan bij het houten meubilair, het tapijt in seagrass en de exclusieve tegel-tafeltjes van Paola Lenti. De verschillende groentinten en natuurlijke vezels leggen op het terras meteen de link met de omringende tuin.

Terug naar overzicht