Het houten meubilair, de diepgroene kleur van de kussens en karaktervolle accessoires als een mand en een ladder zorgen voor een heel bijzondere sfeer op dit terras. Een sfeer waarvoor de experts van ’t Huis van Oordeghem zich lieten inspireren op de stijl die interieurarchitect Nathalie Deboel binnen al had neergezet. Op die manier wordt de continuïteit tussen binnen en buiten verzekerd.

Het groen van de kussens sluit naadloos aan bij de mozaïektegels van het zwembad en vormt tegelijk een mooi contrast met het travertin. De kussens in de lage zitbanken van Dedon werden bovendien afgewerkt met een donkerblauw biesje. Dat zijn details die het verschil maken.

En is dat een loungestoel in leder? Jawel. Een meesterwerk van het Italiaanse Baxter, dat erin geslaagd is een buitenleder te ontwikkelen dat de look and feel van de binnen-variant verbazend dicht benadert. De 1966 ligzetels van Richard Schultz voor Knoll werden bewust niet in het hout uitgevoerd, om het geheel licht en ietwat onvoorspelbaar te houden.

 

Terug naar overzicht